Sense health massage

Relaxation for you

Over mij

 

De masseuse

 Mijn naam is Sue en ik ben gespecialiseerd en gekwalificeerd in het geven van massages, met ruim 10 jaar ervaring. Hieronder leest u welke massages er gegeven worden.

Massages

 

Aroma therapie massage:

Aroma Massagetherapie is een unieke mix van Zweedse olie massagetherapie en traditionele technieken, die kunnen bestaan uit ronde druk uitgeoefend door de handen en handpalmen, stevig kneden, percussie-achtig tikken, buigen en strekken. Zachte tot gemiddelde druk wordt tijdens de behandelsessie gebruikt. Aroma massagetherapie gaat verder dan ontspanning, de massage is uitzonderlijk gunstig voor het verhogen van het zuurstofniveau in het bloed, het verminderen van spier toxines, het verbeteren van de bloedcirculatie en de flexibiliteit..

Thaise massage:

Thaise massagetherapie is een combinatie van acupressuur en yoga-achtige stretching-technieken waarbij gebruik wordt gemaakt van de vingers, duimen, ellebogen, armen en voeten van de spieren, drukpunten en energielijnen ("Sen") om energieblokkades op te heffen voor balans en de energie van het lichaam. De theoretische basis van de Thaise massage is gebaseerd op het concept van onzichtbare energielijnen die door het lichaam lopen, "Energy Based Healing System" genaamd. Thaise massage wordt verondersteld te zijn ontwikkeld door Jivaka Kumar Bhaccha, arts van Boeddha, ruim 2500 jaar geleden in India. Het vond zijn weg naar Thailand, waar de Ayurvedische technieken en principes geleidelijk werden beïnvloed door de traditionele Chinese geneeskunde. Thaise massage is energieker en rigoureuzer dan de meer klassieke massagevormen. Thaise massage wordt ook Thaise yogamassage genoemd, omdat de therapeut zijn handen, knieën, benen en voeten gebruikt om je in een reeks yoga-achtige posities te brengen. Veel mensen zeggen dat Thaise massage is als yoga doen zonder werk. Thaise massage kan worden uitgevoerd op een massagetafel of een massagematras en er worden geen crèmes of oliën gebruikt. Mensen omschrijven Thaise massage als ontspannend en stimulerend. Het doel van Thaise massage is om lichaam, geest en ziel in een staat van balans en harmonie te brengen, en biedt een mogelijkheid tot zelfgenezing. Anders dan andere lichaamsvormen - zachtheid, ritme en flow zijn drie woorden die in je opkomen.

Sportmassage:

De sportmassage is de ideale behandeling voor mensen die veel sporten. Voorkomen en genezen van sportblessures is het doel van deze massage. Het is een intensieve behandeling die zowel voor als na het sporten effect heeft. Absoluut een aanrader voor sporters die last hebben van stijve spieren of blessures. Bij deze volledige en krachtige lichaamsmassage worden voornamelijk onze ellebogen gebruikt. De sportmassage is effectief omdat de druk van handen en vingers ervoor zorgt dat stijve spieren weer worden losgemaakt. De doorbloeding verbetert en de spieren kunnen dan sneller herstellen. Een sportmassage doet de kans op blessures verminderen maar zal ook het herstel hiervan bevorderen. 

Voetmassage:

Voetreflexologie is gebaseerd op het uitgangspunt dat er reflexen in de voeten zijn die overeenkomen met alle delen van het lichaam en dat het stimuleren van deze reflexen fysiologische veranderingen teweegbrengt. De voetreflexmassage omvat het uitoefenen van druk op specifieke punten op de voeten om verschillende delen van het lichaam te beïnvloeden, dit is effectief in het bewerkstelligen van een diepe staat van ontspanning. De solar plexus is het zenuwcentrum waar stress wordt opgeslagen. Wanneer het solar plexus reflexpunt wordt ingedrukt, is het alsof alle stress in het lichaam wordt geëlimineerd. De massage kan de bloedsomloop in de voeten en door het hele lichaam verbeteren. Voetreflexologie is tevens effectief tegen pijn omdat er meer endorfines geproduceerd worden om pijnsignalen naar de hersenen te blokkeren.